Yank Hornline

.

OBSOBSOBS!

Kategori: Ida!

Kattens öron fryser i kylan

Publicerad 3 februari 2012 kl 17.07 , Uppdaterad 3 februari 2012 kl 17.16

Det är inte bara människors kroppsdelar som blir riktigt frusna i kylan som just nu håller Sverige i ett järngrepp. Även våra fyrfota vänner kan förfrysa sig om de får vara ute för länge.

– Katter som inte ges möjlighet att komma in och värma sig med jämna mellanrum kan förfrysa sina öron, svanstippar, trampdynor och tår, berättar Lotta Möller, veterinär på Agria Djurförsäkring i ett pressmeddelande.

– Man kan med fördel ställa i ordning en skyddad liggplats där katten kan bädda ned sig i varma filtar i det fall den behöver värma sig i väntan på att matte eller husse kommer hem och öppnar dörren in till värmen, säger Lotta Möller.

Hon rekommenderar alla kattägare att köpa ett reflexhalsband till sin katt så att den syns i mörkret. Men man ska använda ett halsband med ett så kallat snabbspänne eller resår. Detta för att katten ska kunna komma loss om halsbandet fastnar i en gren eller liknande.

Enligt Agria djurförsäkringar ska man undvika att ”gnugga katten varm” om man misstänker att djuret förfrusit sig. Istället ska man låta den bli varm i rumsvärmen eller under en filt.

/Ida

Kommentarer


Kommentera inlägget här: